Vorig jaar op 28 december schreef ik als laatste in mijn blog dat ik hoopte mijn volgende blog in mijn nieuwe woning te kunnen schrijven. Helaas………….. onze nieuwe woning is nog steeds niet klaar.
Hoewel we een officieel stuk per post ontvingen met de voor oplever- en opleverdatum op 16 en 24 februari, we ons daar natuurlijk heel erg op verheugden na zo lang wachten, ging ook die data voorbij zonder dat het huis klaar was. Oorzaak: Ook de tweede bestelling van de kozijnen is mislukt, oorzaak? Horen we nog. Dus als de sodemieter een spoedbestelling gedaan voor de kozijnen. Of die bijtijds komen, geen idee. Uit voorzorg alles weer drie weken opgeschoven door de aannemer. Nog geen nieuwe brief gekregen met opleverdata. Om gek van te worden.

Omdat we hier tot 1 april mochten blijven, de nieuwe gasten op 13 april arriveren hebben we gevraagd tot hoelang we hier uiterlijk mogen blijven. 9 April. Dus voor die tijd moet alles geregeld zijn, terwijl nog steeds onduidelijk is of dit gaat lukken.

Voor alle zekerheid toch maar weer nieuw onderdak gezocht na overleg met de jongens. Door de weeks in Grootebroek in Roels huis, zodat we dicht bij onze huisarts zijn en onze nieuwe woning, mijn zangkoor. In het weekend naar Brams huis in Amstelveen, zodat Roel in het weekend in alle rust zijn kinderen kan ontvangen.

Nadat we alles voor de zoveelste keer hadden verzet, keuken, linnenkast, vloer, verhuizing, was ik zo ontzettend moe, had echt het gevoel, dit is de laatste keer dat ik dit doe. Ik was er echt helemaal klaar mee. Al een jaar lang wordt ons steeds een opleverdatum beloofd, waar we naar toe leven, natuurlijk geen vakantie boeken en steeds is er dan weer de teleurstelling dat het niet doorgaat.
Ik voel dat de rek uit de veerkracht en flexibiliteit raakt. We zijn tenslotte niet meer de jongsten.

Het werd tijd om onze grenzen aan te geven en eisen te gaan stellen. Dus een brief geschreven aan de makelaar. Zij heeft ons tenslotte dit huis verkocht met deze aannemer.
Zit ze tot 8 maart in Kenia bij hun onderwijsproject! Het hoofdkantoor gevraagd om onze mail met spoed naar haar door te sturen. Het wordt tijd dat ze eens aandacht geeft aan het ‘missiegebied’ Lutjebroek. De aannemer aan te pakken, die er ook doorheen zit bij zoveel tegenslag. Maar wat is zijn eigen schuld of wat aan de huidige bouwwereld met de nodige problemen? Hij krijgt nu ook steeds meer boosheid van de kopers op zijn dak. Het is echt de hoogste tijd dat we onderdak krijgen in onze eigen woningen.

Onze planning is nu gebaseerd op oplevering 24 maart:
28 maart vloeren egaliseren
30 en 31 maart keuken bezorgen en monteren
3 april vloeren leggen, linnenkast bezorgen en monteren
7 april verhuizing container
8 april verhuizing spullen uit Wognum en Grootebroek

En nu maar hopen dat dit lukt en we geen gebruik hoeven te maken van een andere tijdelijke woning, want van dat heen en weer reizen tussen Grootebroek en Amstelveen gaat ook weinig rust van uit.