Helaas is het opnieuw niet gelukt om onze laatste planning door te kunnen laten gaan, ondanks het ultimatum dat we hadden gesteld. De makelaar wist blijkbaar geen andere oplossing dan onze brief door te sturen naar de aannemer zonder onze toestemming. En dat terwijl er in onze brief stond waarom we die brief juist niet naar de aannemer hadden gestuurd!
We hebben haar om uitleg gevraagd, maar kregen we pas na lang aandringen. Een antwoord waar we echt niks aan hebben, waarin onze kant van de geschiedenis niet wordt gezien en dat voelt echt waardeloos. Ook dit hebben we haar laten weten, want zij is tenslotte medeverantwoordelijk voor deze nare geschiedenis. Haar partner, de projectontwikkelaar heeft deze aannemer ingeschakeld voor de bouw en zij is daar als makelaar in mee gegaan. Wij als kopers hadden daar geen keuze in.

Dus opnieuw weer moed verzamelen om nogmaals naar het huis van onze jongste zoon te gaan. Dit moet op paaszaterdag gebeuren.
Maar blijkbaar had de aannemer door onze brief toch meer begrip gekregen voor onze situatie en daarom zal hij ons huis voorrang geven, mochten we de keuken bij uitzondering voor de oplevering laten bezorgen en monteren. Dat was afgelopen donderdag en vrijdag, 30 en 31 maart. Wat een ervaring om op 2 dagen langdurig op de bouwplaats te bivakkeren. De eerste dag prachtig weer, de tweede dag de hele dag regen, met als gevolg overal plassen die steeds dieper werden.

Tuintafel en stoeltjes mee, inclusief eten en drinken. Voor onszelf en voor de monteur.
Zien hoe hard en netjes er wordt gewerkt door de stukadoors. Al een beetje verbinding maken met onze woning en ons uitzicht. Zien dat het bouwwerk steeds meer een echt huis wordt, wat heel mooi is. Ook al waren die dagen erg vermoeiend, toch hebben ze ons goed gedaan.

Op alle twee de dagen de aannemer wat langer gesproken, waardoor er meer wederzijds begrip en respect is gekomen. Hij hoopt over een week in te kunnen schatten wanneer we een nieuwe opleverdatum krijgen.