Nadat we dit huis kochten begon het te regenen, het bleek de natste herfst sinds jaren. Daarna een winter van niks en op de valreep strenge vorst waarbij er nog een paar dagen kon worden geschaatst op natuurijs en dit weekend is het alweer ijs- en ijskoud. En dat terwijl we afgelopen maandag een heerlijke lentedag hadden en Wim en ik heerlijk buiten bezig zijn geweest. Ik met het ramen lappen en Wim in de tuin om de droogmolenvoet in het beton te zetten. Het bleek een plaatstootje van een dag te zijn geweest. Daarna moest echt de winterjas weer aan, de muts op en de wanten aan. Eigenlijk ben ik helemaal klaar met de winter en zijn bijbehorende kou. Maar geduld en gras wordt melk, dus ook dit jaar zal het weer echt lente en zomer worden. Eind mei nemen we in ieder geval een voorproefje daarop door een weekje naar Macedonië te gaan op vakantie. Mei, juni en oktober zijn de mooiste maanden om daar op vakantie te gaan, hoogzomer is het te heet. We gaan met het vliegtuig en dit jaar dus eens niet met de bus. En dan gaan we heerlijk uitrusten van het maandenlang klussen. De trappen zijn geschilderd en voorzien van een antislipstrip. Ook alle deuren en kozijnen op de overloop zijn van een nieuwe verflaag voorzien. Daarnaast hangt er nu vitrage voor de ramen van de twee grootste slaapkamers en voor de ramen van de hal naast de voordeur. Nu de nieuwe eigenaars van onze vorige woning ze niet wilden overnemen hebben we ze meegenomen en heb ik ze vermaakt. Ook nog een paar tafeltjes en overpotten uit de kringloop opgeknapt, daar staan nu grote planten op. Verder nog tekeningen ingelijst en in elke kamer opgehangen.

Er staat in de kamer een nieuw bankstel en we hebben uit de kringloop nog een kleinere salontafel en fauteuil gehaald. Onderwijl heb ik inmiddels ook de vier lessen van het stamboomonderzoek gehad en een boel wijzer geworden. Op internet ook nog een onbekende tante ontdekt. De oudste zus van mijn vader bleek levenloos geboren te zijn als eerste kind van mijn opa en oma. Altijd gedacht dat mijn vader uit een gezin van 11 kwam, maar dat bleken er dus 12 te zijn geweest. Vooralsnog loopt de speurtocht naar de voorouders van Wim dood. Ga nu een keer op dinsdag naar het archief om in de verschillende boeken (doop-trouw etc.) te zoeken of ik daar nog iets kan vinden. De overgrootvader van Wim, Willem Dekker, heeft in Blokker gewoond en inmiddels weet ik dat er brand geweest is in het archief van Blokker, waarbij heel veel gegevens jammer genoeg verloren zijn gegaan. Maar ik geef de moed nog niet op. Over de vrouw van Willem Dekker, Elisabeth Salomon heb ik wel op internet heel veel gegevens kunnen vinden. Maar ik wil juist verder proberen te komen in de Dekker-lijn.

De grote tekening is inmiddels ingelijst en hangt in de slaapkamer. Hij is echt prachtig geworden. Ik heb mezelf getrakteerd op een hele nieuwe kleurdoos toen ik de tekening liet inlijsten en die ben ik nu volop aan het uitproberen.