Terwijl wij wachten op de goedkeuring van onze aanvraag voor financiering zijn we druk bezig om alle spullen in huis kritisch te bekijken of ze meegaan naar ons nieuwe adres of dat ze weg kunnen. Voorafgaand aan de verhuizing naar onze huidige woning hebben we dat ook al zeer grondig moeten doen, anders paste het niet in deze seniorenwoning van 61 m2. Gelukkig hadden we nog een grote zolder, zodat we toch alles kwijt konden. In de vijf jaar dat we hier wonen zijn er toch weer meer spullen bijgekomen. Zoals bijvoorbeeld alles om te kunnen kantklossen. Verschillende kussens, klosjes, garens en kraaltjes en nog ander klein spul. Ook zijn we een aantal keren jarig geweest en daar horen natuurlijk cadeautjes bij. Op papier heb ik het nieuwe huis voorlopig al ingericht. Ik had daarvoor al onze meubels op schaal getekend en uitgeknipt. Daarna tekende ik op dezelfde schaal de plattegronden na van alle verdiepingen en dan maar passen en meten. En dan maar zien of dat nog veranderd als we in het huis aan het klussen zijn. Dan pas kun je goed zien of de plek goed is en of het ruim blijft ogen na plaatsing. Niet dat je een deur van een slaapkamer opendoet en dan meteen tegen een kast aanloopt. Vannacht bedacht ik me dat we een kast van de zolder kunnen gebruiken als werkkast in de kamer, dan kunnen daar de emmers, bezems, zwabber enz. in en hoef ik daar niet voor naar de berging buiten te lopen. We zijn wat dat betreft natuurlijk verwend in een seniorenwoning waar alles gelijkvloers is en dichtbij. Die kast kan dan op de kopse kant naast de trapkast komen te staan. Dan nog even de zijkanten wit verven en hij hoort bij het kamermeubilair. En zo zijn er steeds van die zaken waarvan het goed is dat je daar van te voren over nadenkt. Dat werkt zeer efficiënt bij de verhuizing.

We zijn nu nog steeds aan het bijkomen van het Woodstockfeest in De Lier van afgelopen vrijdag. Een vriendin van ons vierde met haar 60e verjaardag ook de dag van haar wedergeboorte, omdat ze precies een jaar geleden een hartstilstand had gehad en gelukkig op tijd gereanimeerd kon worden waardoor ze het heeft kunnen overleven. Speciaal voor die gelegenheid had ik voor Wim een regenboog-voorhoofdsband gehaakt en voor mij er een gekant klost. Een nepbloem erin gestoken en we konden voor hippie doorgaan. De meeste mensen waren verkleed als hippie en ze leken meteen jaren jonger. Grappig is dat. Het was echt lachen geblazen hoe sommigen eruit zagen. En natuurlijk muziek uit die tijd, alleen voor ons een tikkeltje te luid waardoor je bijna niet met elkaar kon praten. Gelukkig konden we met andere vrienden meerijden en werden we thuis opgehaald en om 3 uur ’s nachts weer thuisgebracht. Eigenlijk moet je zulke dingen op onze leeftijd niet meer doen, want zaterdagmorgen werden we om 10 uur wakker, hebben ontbeten, gedoucht, boodschappen gehaald en geluncht. Toen hardlopend weer naar bed, waar we om 3 uur wakker schrokken van de telefoon. Onze schoondochter vroeg ons om naar Hoorn te komen, ze wilden graag ons nieuwe huis zien en samen met ons uit eten. Hoewel we eigenlijk niet veel zin hadden hebben we het toch gedaan en ervan genoten. Ze hadden iets te vieren omdat de eerste betalingen binnen waren voor de opdrachten van onze oudste zoon. Ook voor hun een spannende tijd.

Vanmorgen een heerlijke ontspanningsmassage gehad en nu maar hopen dat dit helpt om mijn natuurlijke dag- en nachtritme weer terug te vinden.