De tijd zal het leren, alles wat maar tegen kon en kan zitten in de bouw van onze nieuwe woning, zit en zat tegen.

hier wordt gesloopt

Allereerst liep de omgevingsvergunning al 6 weken uit. Daarna bleek de sloop (asbest) vergunning verlopen te zijn (is een half jaar geldig) toen men wilde gaan slopen. De sloop, waarvoor 3 weken was gerekend, werden 6 weken. Personeelsgebrek, ziekte door corona, slecht verkrijgbare materialen, 5 graden vorst als je de fundering wilt storten. Dan natuurlijk tussendoor de nodige bouwvakvakanties en feestdagen waarop niet gewerkt kon worden. De fundering kon derhalve pas op 10 januari worden gestort.

Toen we met dit project in zee gingen zou de oplevering februari/maart van dit jaar worden. Het werd al snel duidelijk dat dit niet ging lukken. Toen wij ons huis verkochten na de bouwvakvakantie vorige zomer, rekenden we op een oplevering in april/mei. De overdracht van onze woning zou uiterlijk op 24 juni plaatsvinden en dan was er nog de nodige ruimte voor enige vertraging. Want wat de makelaar niet wilde was dat wij op onze leeftijd 2 x zouden moeten verhuizen. Dat wilde ze echt voorkomen.

de fundering is gestort

Helaas kregen we begin januari van de aannemer bericht dat de oplevering weleens uiterlijk juli kan worden. Daar was niemand blij mee. Voor de consequenties van dat bericht hebben we weer een gesprek gehad met de makelaar om te horen voor wie de kosten waren van die te late oplevering. Voor ons dus! Allerlei opties werden besproken, overschrijfdatum naar achteren schuiven, vragen of we na de overschrijving de woning konden blijven huren. Beiden waren niet geschikt om verschillende redenen.

Op de hoek van ons erf

Gelukkig hadden wij al stappen ondernomen om zolang ergens anders onderdak te versieren en met de verhuizer besproken wat hij hierin voor ons kon betekenen. We kunnen zolang terecht in de woning van onze jongste zoon in Grootebroek, dat is lekker dicht bij Lutjebroek, zodat we er snel bij kunnen zijn als onze hulp noodzakelijk is in onze nieuwe woning. Hij zit toch de meeste tijd bij zijn vriendin in Amstelveen. Dat is voor zijn werk ook handiger om wat meer centraal in het land te wonen.
De verhuizer stelde ons ook gerust, want dan ging alles in een container, behalve wat wij nodig hadden in onze andere tijdelijke woning. Hij neemt dan de container mee naar zijn bedrijf, zet het in de opslag verzegeld neer en hij komt weer tevoorschijn als onze nieuwe woning klaar is. Het kost wat extra, maar nu ook weer niet zoveel extra. De makelaar slaakte een zucht van verlichting dat wij in ieder geval onderdak hebben.

Onze nieuwe keuken, zoals ie in de winkel stond

We moesten ook al onze leveranciers inlichten dat de levering later zou worden. Keuken, vloer, raambekleding, linnenkast, loungeset etc. Het wachten is nu op het moment dat de prefabonderdelen van de woningen geplaatst worden en dat er kan worden ingemeten door de leveranciers, zodat zij op tijd hun artikelen kunnen bestellen.

Op 17 maart is dan eindelijk de bewonersontmoeting gepland. Door de corona moest dit steeds maar worden uitgesteld. Terwijl het toch wel belangrijk is om met elkaar te kunnen overleggen wat voor materiaal je op je erfgrens wilt, een schutting of een heg.

Gelukkig nog wel een leuke kerst met elkaar gehad. Op kerstavond met het ene gezin en op 1e kerstdagavond met het andere gezin.
Inmiddels ook een boosterprik gehaald in de nieuwe priklokatie in Hem. Op de allereerste dag dat hij open was, ’s morgens om half 12. We zijn dus weer goed beschermd. Nog geen corona gehad, wel allebei snipverkouden geweest. Ik heb Wim aangestoken. Zelftesten wezen uit dat het geen corona was.

Helaas ook onze zorgen om mijn zus Suzanne, die op 10 januari eindelijk kon worden geopereerd aan een lekke hartklep. De operatie is voorspoedig verlopen, maar eenmaal thuis ging het mis, daar kreeg ze een delier en had te weinig hulp aan 2 x thuiszorg en dat de kinderen voor de maaltijden zorgden. Ze is sinds vorige week zaterdag opgenomen in een zorginstelling in Brummen. En nu maar hopen dat ze in de zes weken die ze daar mag blijven zodanig opknapt dat ze het thuis weer alleen aan kan.
Ze woont te ver weg om snel even heen te kunnen om op bezoek te komen, wat haar op dit moment eigenlijk ook nog te druk is. Het moet maar snel voorjaar worden, dan wordt alles weer lichter, warmer en zonniger.