Dit boek bevat humoristische verhaaltjes uit mijn eigen leven in het West-Friese dialect.

Als liefhebster van ons eigen dialect ben ik in de jaren tachtig begonnen met het schrijven van korte, humoristische verhaaltjes uit mijn eigen leven voor het blaadje van het koor Floraklanken, waar ik op dat moment lid van was. De reacties erop waren zo positief dat ik ermee doorging, net zo lang tot mijn buurvrouw op het koor me adviseerde de verhaaltjes te bundelen tot een boek. Op Moederdag kreeg ik van mijn man Wim een bon met de toezegging om via het bedrijf waar hij als bedrijfsleider op de drukkerij werkte, het boek tot stand te brengen. Daarvoor was het nodig om alle verhalen te digitaliseren. Ik leende een computer en zette alles op een ‘floppy’.

Ook hielp ik zelf mee om de boeken in elkaar te zetten, wat zo kostenbesparend werkte dat ik van de verkoopopbrengst een zolderkamer kon laten bouwen en een eigen computer te kopen.

Het echte begin van mijn carrière als schrijfster.
Nog onder de naam Anny, de roepnaam die ik bij mijn geboorte meekreeg maar nooit mooi heb gevonden. In 1996 heb ik deze naam veranderd in mijn officiële doopnaam Anna.

Uitgegeven in eigen beheer in 1991
Pagina’s:  144
Prijs:        € 10,–
1e druk:    250 stuks
2e druk:   1000 stuks

Uitsluitend bij mij verkrijgbaar