Na een erg lang en te koud voorjaar vielen we wel heel erg plotseling in de zomerwarmte, net alsof we een stukje seizoen hadden over geslagen. De periode waarin je heerlijk in de zon kunt zitten buiten omdat die nog niet te warm is, maar juist hartverwarmend is. En vandaag vallen de mussen dood van het dak, zo warm. Gelukkig hebben we vorig jaar november een airco laten plaatsen, zodat het in de kamer heerlijk koel is.

Ja er zijn weer maanden verstreken sinds mijn laatste blog op 27 februari en wat is er veel gebeurd in die maanden. Alle foto’s zijn ingeplakt. Het hele huis is opgeruimd, de tuin staat er dank zij de goede zorgen van Wim stralend bij. Er is een nieuwe plattegrond gemaakt en het huis is gefotografeerd, allemaal voor de verkoop op Funda.

Heel langzaam gaat Nederland weer van het slot en mogen we weer meer. We zijn inmiddels twee maal gevaccineerd, nadat we er terdege over nagedacht hadden of we dit wel wilden doen. Ook al omdat de effecten van dit vaccin op de lange duur nog onbekend zijn. Maar we zaten er met zijn allen in, dus moeten we er ook weer met zijn allen uit en dan is het wel handig om je te laten vaccineren. We vertrouwen er maar op dat het allemaal wel goed komt.

We hebben kennis gemaakt met onze nieuwe buren tijdens het tekenen van de volmacht voor de notaris, die voor deze gelegenheid naar Lutjebroek was gekomen in het gebouw wat plaats gaat maken voor onze woningen. Keurig ingeplant op bouwnummer, zodat je er zeker van was dat je je nieuwe buren zou ontmoeten. Een feestelijk gebeuren voorzien van koffie, gebak en bloemen. Dat was op 10 mei. Op 20 mei zou de notaris voor ons dan alle overdrachten tekenen en hoefden wij niet allemaal naar Amsterdam te reizen. Voor die tijd moesten er nog wel de nodige stukken worden doorgenomen in een voor ons leken moeilijke taal. Het tijdsbestek daarvoor was wat kort i.v.m. Hemelvaartsdag en de vrije vrijdag erna. Dat was dus even hard werken en doorbijten. Daarna konden we even geen akten meer zien.

Op 15 mei overleed plotseling een zwager van 83, woonachtig in Zuid-Limburg. Voor de crematie moesten we er vanwege de afstand een hele dag voor uittrekken. Een indrukwekkende dag in die toch al drukke weken. We merkten dat we langzaam maar zeker achter onze adem begonnen te raken en hebben een weekendje weg geregeld in een B&B in Meppel. Prachtig weer en fijne ontmoetingen met de vroegere collega van Wim en mijn nicht in Luttelgeest. De dagen vlogen om, mede door het prachtige weer.

De pijn in mijn heup en bovenbeen verergerden. Ik kwam langzaam maar zeker tot de conclusie dat het weleens uit de rug zou kunnen komen door stenose. Op internet opgezocht en alles klopte. Met zitten geen last, wel met staan en lopen. Naar de huisarts voor een verwijzing naar het Annatommie in Amstelveen. Vorige week maandag heupfoto’s en een paar uur erna de uitslag. Het komt niet door de heup, die is nog redelijk goed. Volgende stap: MRI onderzoek van rug en bekkengebied. Afgelopen donderdag heeft het onderzoek plaatsgevonden en het viel niet mee om een uur lang stil te liggen in zo’n krappe buis. Maar ook die tijd ging weer om. Afgelopen dinsdagmiddag telefonisch de uitslag. Spannend! Opnieuw bleek de heup goed te zijn, maar aan de onderrug was wel een fikse afwijking zichtbaar die voor de pijnklachten zorgt. Helaas is nou net die specialist op vakantie en ik kan ik er pas 22 juli terecht. Omdat men mij niet zo lang met die pijn wil laten lopen mag ik volgende week dinsdag naar de pijnpoli, in de hoop dat er iets is wat de klachten kan verminderen. Wat zal ik dan beter kunnen genieten van de korte vakantie die we hebben gepland op 12 juli. Ook om onze woning zo mooi mogelijk te laten zijn voor de bezichtigingen. Op 16 juli, wanneer wij weer thuis zijn, komt ie op Funda. In de week erna zullen er bezichtigingen worden gepland. Er hebben zich al drie kopers op voorhand aangemeld die wij hebben doorgestuurd naar de makelaardij De Stijl in Hoorn. Ik ben toch echt benieuwd voor hoeveel de woning zal worden verkocht. We wachten rustig af. Wordt vervolgd.