Eindelijk is het dan toch gelukt om ons dagblad voor mijn boeken te interesseren.De aanhouder wint. Twee jaar geleden was er wel een interview, maar helaas liet de journaliste na lang aandringen van mijn kant mij pas na maanden weten dat zij het boek Onthecht niet geschikt vond voor publicatie omdat zijzelf het te heftig vond. De belofte dat er dan wel aandacht geschonken zou worden aan het boek Het belang van vertrouwen werd niet nagekomen. Ik was dus zwaar teleurgesteld. Als je de opdracht krijgt om van de daken te schreeuwen dat je prachtige boeken hebt geschreven, dan helpt het niet als iemand dit afkapt omdat ze niet met de inhoud om kon gaan om persoonlijke redenen.
Mijn mening blijft: Wanneer een uitgeverij het geschikt acht voor publicatie, dat dit dan ook zo is. Ik weet inmiddels dat ik mensen heel diep kan raken met mijn boeken, dat is ook juist mijn sterkste kant in het schrijven, volgens de uitgeefster.

Nu er weer twee nieuwe boeken zijn uitgegeven besloot ik een nieuwe poging te wagen en een journalist te benaderen die ik persoonlijk ken omdat we samen in hetzelfde dorp zijn opgegroeid en ik jarenlang samen met zijn zus op zangles ben geweest. Hij kende mij ook nog en hij reageerde gelukkig positief. Vorige week vrijdag is hij bij mij geweest voor het interview en een foto. De belofte is dat het de komende week in de krant komt. Het voordeel is nu dat er aan alle vier de boeken van de laatste twee jaar aandacht zal worden geschonken.

Afgelopen week werd ik via de uitgeverij benaderd door RTV Hoorn met de vraag voor een interview. Dit is afgelopen donderdagavond geweest en voor wie het terug wil horen is dit mogelijk via de website van RTV Hoorn. Vier maal vijf minuten kreeg ik de tijd om wat aandacht aan mij en mijn nieuwste boeken te schenken. Nu weet ik niet hoeveel mensen er naar radio Hoorn luisteren, maar niet geschoten is altijd mis en ook kleine beetjes helpen.

Gister werd ik opnieuw benaderd voor een interview voor het augustusnummer van kwartaalblad traaktmij, over traumaverwerking. Ik heb toegezegd hieraan mee te willen werken en heb het mei nummer nu besteld voor inzage en inhoud.

Zo is het wekenlang doodstil na de presentatie, zo komt het ene na het andere verzoek binnen. Blijkbaar heb ik zelf de poort opengezet toen ik een actieve stap zette om een journalist te benaderen.