Hoewel ik me had voorgenomen om een poosje te wachten met het schrijven van een nieuw boek, kreeg ik de nacht na de presentatie van de laatste twee boeken een briljant idee. In eerste instantie wilde ik mijn belofte nakomen en het in de ijskast stoppen, maar bij nader inzien had het al een paar jaar in de ijskast gezeten en voelde ik nieuwe ruimte nu de laatste twee boeken in de wereld zijn gezet. Het wordt een kinderboek, geschreven vanuit een veertienjarige jongen. Zijn oma, ik dus, speelt hierin een belangrijke rol waarin mijn kennis van edelstenen een prachtige plaats krijgt. Ik heb ook al een voorlopige titel, namelijk De stamboom. En de subtitel is, Op zoek naar de schatten uit je verborgen verleden. En voor de rest verklap ik nog niets.
Na wat researchwerk ben ik gewoon maar begonnen en ben nu bij hoofdstuk 6. Na onze vakantie ga ik er weer mee verder. Dan heb ik ook de woensdagmorgen weer tot mijn beschikking, omdat we in de zomermaanden stoppen met onze wekelijkse ontmoetingsochtend te verzorgen. Binnenkort ook geen koorzang meer op vrijdagmiddag en geen handwerken op de maandagmiddag, dus ook die tijd kan ik er aan besteden. Met als afwisseling het maken van kettingen via de kantklostechniek. Ik heb er al verschillende ontworpen, en iedereen aan wie ik ze laat zien, vindt ze prachtig.
Ben benieuwd wanneer ik het boek af heb en of ik opnieuw met de uitgever in zee ga.