De grote dag komt steeds dichterbij.
Ik was benieuwd hoe de uitnodigingen eruit zouden zien waar de uitgeverij voor zou zorgdragen.

Ook al omdat het om twee boeken gaat dit keer. Dat zal toch niet vaak voor komen neem ik aan.
Maar ik moet zeggen dat het er wederom prachtig uitziet. Tot nu toe ook nog weinig afmeldingen gelukkig.In de afgelopen periode ben ik ook bezig geweest met het uitkiezen van een nieuwe kaft voor Licht in de duisternis.
Het was nog best lastig om de letterlijke en figuurlijke betekenis van de titel en inhoud van het boek in een vorm te gieten.
De omslagen die de ontwerpster had gemaakt waren stuk voor stuk prachtig maar waren het toch net niet.
Ik vond het belangrijk dat de spiraalbeweging daarin zichtbaar was. Die staat symbool voor onze levensweg.
Een weg van de geboorte tot de dood waarin je onderweg de nodige kennis en levenswijsheid op kunt doen.
Zoals je op de website kunt zien staat er op de kaft van de oude versie ook een spiraal met daarin de tekens die bij onze dertien belangrijkste levensthema’s horen.Terwijl ik bezig was na te denken over de aangeboden ontwerpen kwam de zonnebloem in mijn gedachten. In het zadenpatroon is een ook spiraalbeweging zichtbaar, die zowel linksom als rechtsom gaan. Op deze manier vinden de zaden zo economisch mogelijk een plekje.
De zonnebloem staat symbool voor de zon, het licht in de duisternis en de spiralen hebben zo een natuurlijke plek gekregen in het hart van de bloem.

De ontwerpster is met mijn voorstel aan de slag gegaan en toen ze met deze omslag kwam was ik meteen verkocht. Ik wist het zeker, dit moet hem worden.
En toen ik het boek met deze omslag vorige week ontving om voor de derde en laatste maal te corrigeren, kon ik niet anders zeggen dan: “WOUW!!!!!”

Nog 80 pagina’s corrigeren en dan zit mijn taak aan het boek zelf erop, de rest is voor de uitgeverij.

Ik kan het goed merken aan mijn 68 jaar oude ogen, die een strijd moeten leveren met mijn soms te grote doorzettingsvermogen.
Gelukkig krijg ik alle steun van Wim zodat ik er genoeg tijd voor kan vrijmaken.

Rest mij nog om de website up to date te maken, met behulp van Jasper als ik er zelf niet uitkom, en de laatste hand te leggen aan de voordrachten voor de presentatie.