In januari van dit jaar kreeg ik van de uitgeverij bericht dat door de verhoging van de btw alle prijzen van de boeken moesten worden aangepast. Hoeveel een boek nu kost, kun je op de betreffende pagina zien. December en januari zijn voorbij gevlogen, ik gunde me geen tijd om een blog te schrijven. Er was alleen tijd voor het maken van de kerstcadeautjes. Alle familieleden hebben een stel slobsokken gekregen. Bijna iedereen doet hier bij binnenkomst zijn/schoenen uit en omdat we plavuizen hebben zonder vloerverwarming, is die vloer veel te koud om op sokken op te lopen. Het begon bij Wim. Die heeft in huis bijna nooit schoenen aan, dus het eerste paar wat ik haakte was voor hem. Toen kwam ik op het idee om voor iedereen een stel te haken. Zo gedacht, zo gedaan. Alle schoenmaten opgevraagd en aan de slag.
Bij mijn nieuw genaaide blauwe winterjas moesten natuurlijk ook veel blauwe accessoires gemaakt worden. Een muts, een col die ik over mijn neus kan trekken als het vriest en een lussensjaal. En vlak voor de kerst kwam ik in de ban van het haken van kerstkleedjes, voor mezelf maar ook als kerstcadeau. Ik haakte er zeven. Echt heel leuk werk. En er was natuurlijk nog het werken aan mijn zelf ontworpen kantklosproject. Gisteravond de draadjes afgehecht, nu nog afspelden, stijven en inlijsten. Hij is heel mooi geworden.
En mijn nieuwe boek? Die staat nog in de pauzestand. Maar mogelijk komt daar binnenkort verandering in want de redactie van het kwartaalblad Koggenland, uitgave van de NVG (Nederlandse Genealogische Vereniging Oostelijk West-Friesland) heeft me gevraagd om mezelf als nieuw lid voor te stellen in het blad. Ik heb daarin ook hulp gevraagd voor het verder zoeken en werken aan de stamboom van mijn man Wim Dekker. En zodra ik die stamboom rond heb, ga ik verder met mijn boek.