Er is alweer een maand verstreken sinds mijn laatste bericht en in die periode hebben we twee hittegolven gehad en wekenlang prachtig zomerweer. Ik heb nog nooit zo bruin gezien als nu, terwijl ik nooit in de zon lig te bakken. We hebben heerlijke middagen doorgebracht aan en in het IJsselmeer, daar waar we in de schaduw van de bomen konden zitten. Dat was in Oosterleek en hier in Hoorn in het Julianapark. Totdat de wespen kwamen, mij verdreven en Wim alleen ging zwemmen. Ik was ondertussen druk bezig met naaien. Dat kwam zo!
We hadden via het Noord-Hollands Dagblad een vaartochtje op de Vliet geboekt. Varen van Warmond naar Delft en weer terug. Een tocht van 3,5 uur heen en ook weer 3,5 uur terug. Die boot vertrok ’s morgens al om 08.45 uur en dat zouden we nooit redden met die files voor Amsterdam. Daarom hadden we een hotelletje geboekt in Noordwijk, pal aan het strand. Vanaf Noordwijk was het nog maar 10 minuten rijden naar Warmond. Het waren prachtige dagen, zowel op de woensdagmiddag aan het strand van Noordwijk als op donderdag tijdens de vaartocht. Op de boot hadden we benedendeks besproken plaatsen en kwamen wij aan tafel bij de Fam. Driessen uit Heemskerk, waarvan de vrouw uit Wervershoof kwam, dus dat was als echte West-Fries, meteen oude jongens krentenbrood. Erg gezellig.
In Delft was het markt (best groot) en daar kocht ik een lapje stof voor een zonnejurk. Dat werd drie meter voor 10,– euro. Dus daar kon ook nog een korte broek uit. Ik kreeg er zin in, dus op een dinsdagmiddag naar de Stunter in Winkel. Daar nog 4 lapjes stof gekocht met bijbehorende accessoires, want ik had inmiddels ook nog een paar leuke modellen gezien voor een blouse en jurk. Er kwam ook nog een extra korte broek. Ik ben inmiddels aan de laatste jurk bezig en dan houd ik het naaien weer voor gezien. Ook nog een nieuwe naaimachine bij de Lidl gekocht voor dit doel.
Soms was het op zolder, de heetste plek in huis, gewoon te warm om te naaien. Dus dat kon alleen ’s morgens als alle ramen open konden en er weer een beetje frisse lucht in kwam. Af en toe was ik drijfnat van het zweet, maar ik was toch lekker bezig om mijn zomergarderobe uit te breiden, die niet groot genoeg was voor zoveel mooie zomerdagen. Die we in de toekomst vaker zullen meemaken, naar het schijnt. Mijn garderobe is er klaar voor.
En natuurlijk ook nog de nodige fietstochten gemaakt en daar kleur je ook weer lekker van bij.
Twee witte zomertruitjes gehaakt en dat staat, al zeg ik het zelf, best goed bij mijn bruine huid.

De kindjes waarvoor ik de kraamcadeautjes heb gemaakt zijn inmiddels geboren. Sanne en Guusje, beiden meisjes. De babydeken en het knuffelbeertje zijn inmiddels op de plaats van bestemming en binnenkort kan het andere knuffelbeertje naar de nieuwe eigenares. Voor mijn nieuwe sprei heb ik inmiddels 25 zeshoekjes gehaakt, dat moeten er ruim honderd worden. Maar deze wol was te warm om te haken met dat warme weer. Daarom maar weer katoen gepakt en aan een rugzak begonnen. En als ik eens wat anders wil, dan zijn er nog een stapel boeken om te lezen en wat puzzelboekjes om mezelf te vermaken. En zo vliegt de tijd voorbij. Nog even en mijn zangkoor begint weer. Het schrijven aan mijn zevende boek ligt echt helemaal stil. Ben benieuwd wanneer ik die draad weer oppak.