Op 6 september werd ik 70. Weer een kroonjaar in goede gezondheid bereikt. Driemaal gevierd. De eerste keer met de familie op Wim zijn verjaardag (1 september) met een heerlijk etentje in de Nadorst, voor het eerst in jaren weer in een jurk (zelfgemaakt). De tweede keer met vriendinnen op de dag zelf, die opkeken en moesten wennen aan mijn nieuwe outfit. Maar het voelde wel goed om de vrouwelijke kant in me weer eens te laten zien.
En de 3e keer met alleen onze kinderen en kleinkinderen in het weekend van 22 en 23 september. Overdag samen lunchen in Leiden, daarna daar de speurtocht Wie is de rat? (lijkt op Wie is de Mol) in het centrum van Leiden. Helaas gooide de regen roet in het eten. Er kwam veel meer dan was voorspeld. Toch hebben we het tot een goed einde weten te brengen, met het aankopen van paraplu’s en door schuilen in winkels.
De heren wonnen. De dames hadden de volgende handicaps, onze schoondochters komen allebei uit het buitenland (Litouwen en Bosnië) en wisten daardoor veel antwoorden niet op de theoretische vragen, onze kleindochters waren net even te jong om serieus mee te doen en ik was te oud om het vele lopen vol te kunnen houden. De artrose maakte mijn stappen veel kleiner dan die van de anderen waardoor ik veel meer passen moest maken en daardoor snel buiten adem was, ook al omdat hun tempo veel hoger lag dan de mijne. Maar desalniettemin was het een heel leuke dag. Weer warm geworden door de warme chocolademelk met appeltaart en daarna op zoek naar de plek van ons diner in Restaurant Bel Air. Amerikaanse stijl en muziek uit mijn jonge jaren, degene die mij lief zijn om me heen en ook nog lekker eten, wat wil een mens nog meer. Ik was helemaal gelukkig. Daarna slapen in het City Resort in Leiden op de 11e verdieping. Inslapen lukte niet echt goed na zoveel indrukken, maar de bedden waren prima en de kamer helemaal top. Maar dat mag ook wel voor dat geld.
Zondagmorgen weer lekker samen ontbeten en gezwommen in het geweldige zwembad.

En toen was het weer uit met de pret, terug naar huis, wederom in de stromende regen. Boodschappen doen voor de lunch en avondeten en UITRUSTEN.
Het gewone leven is weer begonnen. Het was een goed begin voor de start van mijn 71e levensjaar.